fbpx

Taloyhtiön valaistus

Suunnittelemme ja toteutamme sisävalaistukset ja ulkovalaistukset tarpeidenne mukaan ja järkevällä tavalla. Meille se tarkoittaa, että hoidamme koko projektin varsinaisesta valaistuksesta maakaapelointeihin ja maalaukseen. Näin homma on asiakkaillemme mahdollisimman vaivaton.

Pysäköintialueen ja piha-alueiden valaistus

Ulkoalueiden valaistus lisää asumismukavuutta ja pihojen turvallisuutta. Suunnittelijamme löytää pihalle kuin pihalle löytyy toimivan ja energiatehokkaan valaistusratkaisun olipa kyse koko valaistuksen uudistamisesta tai lisävalaistuksen rakentamisesta.

Porraskäytävien ja yleisten tilojen valaistus

LED porraskaytava valaisin

Porraskäytävien, varastotilojen ja muiden yleisten sisätilojen toimiva valaistus parantaa kiinteistön yleisilmettä ja tilojen toimivuutta. Suunnittelemme ja rakennamme sisävalaistukset niin, että kussakin tilassa on tarkoituksenmukainen valaistus.

Päivittäminen LED-valaisimiksi

LED porraskaytava valaisin

Haluatko päivittää vanhat valaisimet energiatehokkaiksi ledeiksi? Useimmat vanhat valaisimet voidaan päivittää vaihtamalla moderni tekniikka valaisimen nykyiseen runkoon. Voit tarkastaa hinnan päivitystyölle kätevästi verkkokauppamme laskurilla.

Uusi valaistus säästää energiaa ja rahaa

Energiataloudellisuus muodostuu muustakin kuin sähkön hinnasta. Lampunvaihdot, valaisimien korjaukset ja valokatkaisijoiden vaihtotyöt kerryttävät tuhansien eurojen ylimääräisiä kustannuksissa taloyhtiöön pitkällä aikavälillä. Kulut kirjataan taloyhtiöissä tavallisesti ”muut hoitokulut” -kohtaan, jolloin valaistuksen kokonaiskustannus hämärtyy.

Valoram rakentaa kaikki järjestelmät laadukkaiksi toteamillaan valaisimilla ja muilla tuotteilla. Ero laatutuotteiden hankintakustannuksessa maksaa usein  itsensä nopeasti takaisin pienempinä huoltokuluina. Ja onhan asuminen mukavampaa, kun valaistus oikeasti toimii.

%

Kerrostalojen energiankulutus putoaa

%

Rivitalojen energiankulutus putoaa

Valaistuksen huolto-kustannukset

Käytämme tunnettujen ja luotettavien valmistajien tuotteita

Kaikilla valaisimilla ja tuotteilla on valmistajan antama 3-5 vuoden tuotetakuu. Laadukkaammissa ratkaisuissa ja tuotteissa tuotetakuun lisäksi korvaamme myös asennustyön, jos valaisin rikkoutuu takuuaikana.

Näin valaistusprojekti etenee Valoramin kanssa

Alkukartoitus ja suunnittelu

Paras ratkaisu syntyy silloin, kun tarpeet kartoitetaan huolellisesti ja suunnitelma tehdään niiden mukaan.

Oikeiden tuotteiden valinta

Autamme valitsemaan  tarkoituksenmukaiset ja hinta–laatusuhteeltaan järkevimmät ratkaisut eri paikkoihin.

 

Asennus

Hoidamme asennukset tutun ja luotettavan kumppaniverkostomme kanssa. Työ tehdään aina viimeisen päälle.

Projektinhallinta ja tiedottaminen

Me pidämme huolta, että asiat tapahtuvat vaivattomasti. Projekti etenee suunnitelman mukaan ja siitä viestitään asianmukaisesti.

Takuu ja kunnossapito

Testaamme valaisimet, toimitamme dokumentit asennetuista tuotteista ja hoidamme takuukorjaukset. Valaisimien takuu on vähintään 3 vuotta.

Laske valaistuksen uusimisella saavutettavat vuosittaiset säästöt

Valaistus kannattaa uusia koska nykyisen valaistuksen käyttämä energia ja huoltokulut eivät hyödytä taloyhtiötä millään tapaa Uusi LED-valaistus voidaan helposti valjastaa osaksi energiatehokkutta.

Lue mitä onnistuneessa hankinnassa tulee huomioida, jotta kaikki valaistuksen hyödyt saadaan käyttöön.

Onnistunut suunnittelu takaa toimivan lopputuloksen

Valaistuksen suunnittelu – niin ulkotiloissa kuin sisälläkin – lähtee aina tilan käyttäjien tarpeesta. Milloin ja miten tilaa käytetään sekä mitkä ovat nykyisen valaistuksen hyvät ja huonot puolet käyttäjien näkökulmasta? Lisäksi luonnollisesti käydään läpi, millaisia toiveita valaistukselle on.

Tämän jälkeen kokonaisuus suunnitellaan niin, että kaikkiin tiloihin valitaan parhaiten kyseiseen paikkaan sopivat valaisimet. Se ei tarkoita, että joka tilaan valitaan kallis design-valaisin, vaan paraatipaikalle mietitään usein näyttävämpi ulkoasu ja varastotilat hoidetaan vähän maltillisemmalla tavalla.

Toinen keskeinen osa nykyaikaista valaistussuunnittelua on teknisten asioiden, kuten häikäisyn, energiatehokkuuden ja valaistuksen ohjauksen huomiointi. Suunnittelemme kokonaisuuden aina niin, että lopputulos on laadukas, elinkaarikustannuksiltaan järkevä ja käyttäjien näkökulmasta mahdollisimman toimiva.

Lue alta miten taloythtiön valaistussuunnittelu etenee yhteydenotosta valaisimien asennukseen.

 

Juha Heiskanen, Valoram Oy

Juha Heiskanen
valaistusasiantuntija
045 127 1130
juha.heiskanen@valoram.fi

Näin valaistussuunnittelu etenee:

N

1. Ota meihin yhteyttä

Käydään ensimmäisenä lähtötilanteenne läpi.

N

2. Tutustumme kohteeseen

Kartoitamme tarpeet ja perehdymme aina kohteeseen ja valaistuksen nykytilaan. Emme tee suunnittelua tuntematta paikkaa.

N

3. Tarpeiden ja toiveiden kartoitus

Keskustelemme valaistukselle asetetuista vaatimuksista päättäjien, asukkaiden ja esim. liiketilojen käyttäjien kanssa.

N

4. Valaistussuunnitelma

Laadimme kohteeseen valaistussuunnitelman, jonka käymme läpi yhdessä päättäjienne kanssa.

N

5. Dokumentoitu suunnitelma

Saatte tarkan ja kattavan dokumentaation valituista valaisimista, lisävarusteista ja tuotteiden sijoittelusta.

N

6. Valaistus on helppo toteuttaa suunnitelman pohjalta

Toteutamme valaistusprojektit kokonaistoimituksena. Vastaamme valaisimien asentamisesta, maakaapeloinneista sekä mahdollisista muista projektin yhteydessä tehtävistä toimenpiteistä kuten maalaustöistä. Näin homma on on asiakkaillemme mahdollisimman vaivaton.

Pyydä tarjous valaistussuunnittelusta ja urakoinnista kokonaistoimituksena

Maailma on ihan tarpeeksi monimutkainen ilman, että tarvitsee alkaa selvittää erilaisten valaisinten teknologisia speksejä tai niiden kiinnitysten vaatimuksia. Tästä syystä tarjoamme asiakkaillemme aina koko kokonaisuuden.

Säästä aikaa ja rahaa – varmista oppaistamme, mitä valaistusta hankkiessa olisi hyvä tietää

Lataa maksuttomat oppaamme, jotka opastavat valaistuksen hankintaa suunnittelusta tarjousten kilpailuttamiseen.

”Suunnittelusta loppukatselmukseen kaikki sujui oiken hyvin! Suunnitteluvaiheessa otettiin hyvin huomioon kaikki toiveet, projekti sujui luvatun aikataulun mukaan ja pienetkin virheet korjattiin ripeästi. VALORAMia voi kyllä suositella muillekin taloyhtiöille valaistuksen uusimiseen!”

As Oy Peltolamminkärjen hallitus

Kysy tarjous kiinteistösi valaistuksesta!

Olemme yhteydessä sinuun. Pääset kertomaan tarpeistasi, jonka jälkeen voimme toteuttaa niihin ratkaisuja.

Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia

010 3240 840
myynti@valoram.fi

Usein kysytyt kysymykset valaistuksesta

Minkälainen takuu Valoram-valaistusratkaisuilla on?

Kaikilla valaisimilla ja tuotteilla on valmistajan antama tuotetakuu. Normaali tuotetakuu on 5 vuotta. Laadukkaammissa ratkaisuissa ja tuotteissa tuotetakuun lisäksi korvaamme myös asennustyön, jos valaisin rikkoutuu takuuaikana.

Kuka hoitaa valaistuksen asennustyöt?

Käytämme paikallisia ja osaavia sähköasennuskumppaneita. Teemme pitkäaikaista yhteistyötä kumppaniemme kanssa ja näin varmistamme mahdollisimman tasalaatuisen asennuksen laadun.

Mistä käyttämänne LED-valaisimet tulevat?

Toimimme yhteistyössä tunnettujen ja erittäin luotettavien valaisinvalmistajien kanssa. Käyttämiemme valaisinten etuihin kuuluu vastaavien valaisimien saanti pitkälle tulevaisuuteen, tuotteiden tasainen laatu, toimintavarmuus ja turvallinen takuu. Emme kuitenkaan ole sitoutuneita kehenkään tiettyyn valmistajaan.

Kuinka kauan valaistusuudistus kestää?

Suurin osa valaistusten asennuksista menee 1-5 työpäivässä. Yli viikon kestävät asennustyöt tarkoittavat monesti usean sadan valaisimen asennustöitä tai esimerkiksi kokonaan uuden pihavalaistuksen asennusta, joka sisältää maanrakennustöitä.

Mistä tietää kannattaako valaistus uusia?

Käytännössä kaikki tekniikka, joka ei ole LED-tekniikkaa, kannattaa uusia, jolloin uusi valaistus tuo taloyhtiölle aina hyötyjä. Kun valaistus uusitaan, alkaa taloyhtiö saada välittömästi säästöjä ja lisäksi asumisen turvallisuus ja mukavuus paranee. 

Miten palvelunne eroaa muista valaistusalan toimijoista?

Erikoistumisemme taloyhtiöiden valaistuksiin näkyy osaamisessamme huomioida asuinkiinteistöjen erityispiirteet ja tarpeet. Osaamisemme pohjalta suunnittelemme parempia valaistuksia, joista saa enemmän hyötyjä. Hyödyt näkyvät mukavampana asumisena, pitkäikäisenä ja toimintavarmana valaistuksena sekä suurempina säästöinä.

Minkälaisia ratkaisuja ja palveluilta teiltä saa?

Meiltä löytyy kaikkien kerrostalojen ja rivitalojen valaistustarpeisiin sopivat ratkaisut ja tuotteet, jotka saadan sopimaan taloyhtiön budjettiin. Tarjoamme pienet yksittäisten tilojen valaisinten vaihdot kuin koko taloyhtiön valaistusuudistukset. Pystymme toteuttamaan vaativimmatkin projektit sujuvasti. Palveluina meillä on valaistustarjousten lisäksi maksulliset kartoitukset ja valaistussuunnittelupalvelut.

Saako teiltä valaistusten lisäksi muita ratkaisuja tai palveluita?

Toimitamme mm porraskäytävän maalauksia, uusimme kattopaneeleita, toteutamme sähköautojen latausratkaisuja ja autojen lämmitystolppia. Valaistukset ovat ydinosaamistamme ja muut palvelut toimitetaan aina valaistusten yhteydessä kokonaisurakkana ammattitaitoisen ja laajan verkostomme voimin.

Koska ensimmäinen lasku tulee?

Useimmissa tapauksissa laskutamme toteutukset sen jälkeen, kun työt on tehty. Isommissa projekteissa laskut päivätään töiden aloittamispäivälle tai laskut ositetaan projektin kulun mukaan. Emme laskuta töistämme etukäteen. Laskutus sovitaan aina ennen projektin aloitusta.

Juha Heiskanen, Valoram Oy

Kysy lisää palveluistamme

Juha Heiskanen
valaistusasiantuntija
045 127 1130
juha.heiskanen@valoram.fi