fbpx

Taloyhtiön sisävalaistus

Toimiva sisävalaistus syntyy tilojen käyttötarpeen ymmärtämisestä ja teknisestä osaamisesta

Sisävalaistus auttaa luomaan miellyttävän ja toimivan ympäristön, jossa on hyvä asua ja työskennellä. Se vaikuttaa myös tilojen tunnelmaan ja viihtyvyyteen, ja siksi on tärkeää miettiä valaistus käyttäjien tarpeiden mukaan.

Kaikki tilat eivät myöskään ole identtisiä samassakaan rakennuksessa. Toisissa oleskellaan koko työpäivä, osassa kuljetaan päivittäin ja joissain poiketaan kerran kuukaudessa. Kaikki asettavat omanlaisensa vaatimukset valaistukselle.

Hyödynnä asiantuntemuksemme sisävalaistuksen uusimisen suunnittelussa. Lataa maksuton oppaamme ja lue kuusi tärkeintä asiaa sisävalaistuksen hankintaan. Oppaan lataaminen ei velvoita mihinkään.

Uuden valaistuksen hyödyt

  • Rahaa säästyy, kun energiataloudellisuus paranee.
  • Uudet valaisimet ovat myös elinkaarikustannuksiltaan edullisia.
  • Valoa voidaan ohjata sinne, missä ja milloin sitä tarvitaan.
  • Tarkoituksenmukaisesti valaistut piha-alueet ovat turvallisempia ja toimivampia.
  • Asuinympäristön viihtyisyys paranee ja kiinteistön yleisilme on laadukkaampi.

Kolme asiaa, jotka tulee huomioida sisävalaistusta suunniteltaessa

Valaistuksen tarpeen ymmärtäminen

Eri tiloilla on erilaiset käyttötarpeet. Käyttötarve puolestaan ohjaa sitä, millaista valaistusta tilassa tarvitaan. Työskentely- ja oleskelutilat vaativat erilaisen valaistuksen kuin käytävät tai varastot. Tämän vuoksi käyttäjien toiveiden kartoittaminen on todella tärkeää.

Oikenlaisten valaisinten valinta

Nykyaikaiset LED-valaisimet ovat energiatehokkaita ja kestäviä. Mikäli tiloissa työskennellään tai kuljetaan säännöllisesti, valaistukseen kannattaa panostaa enemmän. Toisaalta varastotiloissa voidaan säätää valitsemalla valaisimet toiminnallisuus edelle designin sijaan.

 

Ympäristön ja estetiikan huomioiminen

Sisävalaistuksen suunnittelussa on tärkeää teknisten seikkojen lisäksi myös kiinteistön estetiikka ja toimivuus asuinympäristönä. Valaistus ei saa olla häiritsevän kirkasta eikä sekavaa. Siksi on tärkeää, että hyvin valitut valaisimet myös asemoidaan ja säädetään oikein.

Asiantuntijan vinkit taloyhtiövalaistuksen toteutukseen

  1. Asukkailta tulisi aina kysyä, mitkä seikat he kokevat ongelmallisiksi nykyisessä valaistuksessa ja mitä toiveita uudelle valaistukselle olisi. Valaistus tulisi suunnitella asukkaiden tarpeet ja toiveet edellä asumisen laatua parantavaksi.
  2. Suunnittelupöydän ääressä eivät synny parhaat valaistussuunnitelmat, vaan kiinteistössä on käytävä aina paikan päällä. Perehtyminen taloyhtiöön on välttämätöntä. Kiinteistön kartoitus, osaava valaistussuunnittelu ja kokonaistoteutuksen hallinta takaavat parhaan lopputuloksen.
  3. Vältä tekemästä valintaa investoinnin hinnan perusteella, vaan kiinnitä huomiota valaistuksen elinkaarikustannukseen. ’Tonni’ investoinnissa vähemmän voi joskus maksaa 10 000 € enemmän tulevalla vuosikymmenellä.
  4. Älä vaihda pelkkiä LED-lamppuja, vaan investoi uusiin valaisimiin ja valaistukseen, joka huomioi kokonaisuuden. Laadukas tuote on kaiken perusta, mutta kiinnitä huomioita myös valaistustoimittajan osaamiseen, referensseihin, kommunikaatioon ja vastuullisuuteen.

Yli 10 vuoden ja yli 350 projektin taloyhtiävalaistuksen kokemuksella uskallamme sanoa, että valaistuksella ja valaistuksella on merkittäviä eroja. Erikoistumisesta on hyötyä. Katso linkin takaa, mitä Valoram tekee eri tavalla.

Haluatko vain päivittää nykyiset valaisimet LED-tekniikkaan?

Mikäli nykyiset valaisimet ovat toimivat ja valon määrä riittää, mutta haluat päivittää valaisimet teknisesti ajanmukaiseen, energiatehokkaaseen LED-tekniikkaan, saat suoran kustannusarvion verkkokauppamme laskurilla.

Porraskäytävän valaistus

Monesti porraskäytäviä vaivaa aikansa eläneet kellastuneet kuvut, jotka vähentävät entisestään valontuottoa. Vanhoista valaisimien ja katkaisimien vuoksi merkittävä osa porraskäytävän valaistuksen kustannuksista tulevat  huoltokustannuksista.

 

LED-valoilla toteutettu uusi porraskäytävän valaistus on huoltovapaa seuraavat 5 vuotta. Uudistuksen jälkeen porraskäytävän valon väri on puhtaan valkoinen ja käytävät näyttävät raikkaammilta kuin ennen.

Yleisten tilojen valaistus

Taloyhtiön yleisten sisätilojen toimiva valaistus parantaa kiinteistön yleisilmettä ja tilojen toimivuutta.

 

Yleisten tilojen käyttötarkoituksia on monenlaisia ja se vaikuttaa myös yleisten tilojen valaistukseen. Enemmän käytössä olevien tilojen valaistukselta vaaditaan eri asioita kuin vähemmällä käytöllä olevien tilojen valaistukselta.

 

Alkukartoituksen ja valaistussuunnittelun kautta määritetään laadultaan ja kustannuksiltaan järkevän tasoinen ratkaisu jokaiseen tilaan.

Lataa sisävalaistuksen ostajan opas tästä

Lataa ostajan opas ja saat veloituksetta 6 arvokasta vinkkiä taloyhtiön sisävalaistuksen uusimiseen. Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

Täytä alla oleva lomake ja saat oppaan välittömästi sähköpostiisi.

 

 

Lataa opas ilmaiseksi tällä lomakkeella