fbpx

Taloyhtiön ulkovalaistus

Hyvä ulkovalaistus lisää turvallisuutta ja asumismukavuutta

Ulkovalaistus on pimeiden kuukausien aikana välttämätön osa asumista Suomessa. Hyvässä ulkovalaistuksessa ei kuitenkaan ole kyse pelkästään sitä, että pihalla näkee eteensä ja välttää kompastumiset.

Laadukas ulkovalaistus on miellyttävää, tasalaatuista ja oikeassa paikassa. Se luo koko kiinteistöstä mukavamman vaikutelman sekä käyttäjille että ympäristöönsä. Toimiva ulkovalaistus onkin teknisesti toimivaa, psykologisesti miellyttävää ja käyttäjän kannalta tarkoituksenmukaista.

Ulkovalaistuksen suunnittelu vaatii osaamista. Oppaastamme saat veloituksetta 6 arvokasta vinkkiä taloyhtiön ulkovalaistuksen uusimiseen. Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

Uuden valaistuksen hyödyt

  • Rahaa säästyy, kun energiataloudellisuus paranee.
  • Uudet valaisimet ovat myös elinkaarikustannuksiltaan edullisia.
  • Valoa voidaan ohjata sinne, missä ja milloin sitä tarvitaan.
  • Tarkoituksenmukaisesti valaistut piha-alueet ovat turvallisempia ja toimivampia.
  • Asuinympäristön viihtyisyys paranee ja kiinteistön yleisilme on laadukkaampi.

Kolme asiaa, jotka tulee huomioida ulkovalaistuksen suunnittelussa

Valaistuksen tarpeen ymmärtäminen

Jokaista ulkotilaa ei ole tarpeen valaista samalla tapaa. Kulkuväylillä tarvitaan kirkkaampaa valoa turvallisen liikkumisen varmistamiseksi. Pihan perällä olevat himmeät tunnelmavalot voivat kuitenkin lisätä turvallisuutta merkittävästi, kun pimeät nurkat poistuvat.

Oikeanlaisten valaisinten valinta

Nykyaikaiset LED-valaisimet ovat energiatehokkaita ja kestäviä. Valaisimin valinnassa on tärkeää huomioida paitsi valaistuksen teho, myös valon levitys ja kirkkaus, jotta valaistus olisi mahdollisimman tehokasta ja miellyttävää.

 

Ympäristön ja estetiikan huomioiminen

Ulkovalaistuksen suunnittelussa on tärkeää teknisten seikkojen lisäksi myös ympäristö ja sen estetiikka. Valaistus ei saa olla häiritsevän kirkasta eikä sekavaa. Siksi on tärkeää, että hyvin valitut valaisimet myös asemoidaan ja säädetään oikein.

Asiantuntijan vinkit taloyhtiövalaistuksen toteutukseen

  1. Asukkailta tulisi aina kysyä, mitkä seikat he kokevat ongelmallisiksi nykyisessä valaistuksessa ja mitä toiveita uudelle valaistukselle olisi. Valaistus tulisi suunnitella asukkaiden tarpeet ja toiveet edellä asumisen laatua parantavaksi.
  2. Suunnittelupöydän ääressä eivät synny parhaat valaistussuunnitelmat, vaan kiinteistössä on käytävä aina paikan päällä. Perehtyminen taloyhtiöön on välttämätöntä. Kiinteistön kartoitus, osaava valaistussuunnittelu ja kokonaistoteutuksen hallinta takaavat parhaan lopputuloksen.
  3. Vältä tekemästä valintaa investoinnin hinnan perusteella, vaan kiinnitä huomiota valaistuksen elinkaarikustannukseen. ’Tonni’ investoinnissa vähemmän voi joskus maksaa 10 000 € enemmän tulevalla vuosikymmenellä.
  4. Älä vaihda pelkkiä LED-lamppuja, vaan investoi uusiin valaisimiin ja valaistukseen, joka huomioi kokonaisuuden. Laadukas tuote on kaiken perusta, mutta kiinnitä huomioita myös valaistustoimittajan osaamiseen, referensseihin, kommunikaatioon ja vastuullisuuteen.

Yli 10 vuoden ja yli 350 projektin taloyhtiövalaistuksen kokemuksella uskallamme sanoa, että valaistuksella ja valaistuksella on merkittäviä eroja. Erikoistumisesta on hyötyä. Katso linkin takaa, mitä Valoram tekee eri tavalla.

Tarkista pihavalojen kunto ennen syksyn pimeitä

Lataa ILMAINEN tarkastuslista ja tee tarkastuskierros vaikka taloyhtiön talkoiden yhteydessä! 👇

Haluatko vain päivittää nykyiset valaisimet LED-tekniikkaan?

Mikäli nykyiset valaisimet ovat toimivat ja valon määrä riittää, mutta haluat päivittää valaisimet teknisesti ajanmukaiseen, energiatehokkaaseen LED-tekniikkaan, saat suoran kustannusarvion verkkokauppamme laskurilla.

Pihavalaistus taloyhtiössä

LED-valoilla toteutettu pihavalaistus säästää rahaa ja vähentää ympäristövaikutuksia verrattuna aiemmin käytteyihin tekniikoihin. Myös huoltotarve ja -kustannukset ovat vähäisempiä.

 

Toimiva pihavalaistus lisää asukasviihtyvyyttä, luo miellyttävän ilmapiirin taloyhtiön ympäristöön ja helpottaa liikkumista ja oleskelua ulkona myös pimeällä. Hyvin suunniteltuna valaistusta voidaan käyttää myös korostamaan rakennusten arkkitehtuuria ja luomaan tunnelmallista ilmettä pihapiiriin.

Pysäköintialueen valaistus

Pysäköintialueen valaistus tekee kotiin saapumisesta miellyttävämpää. Hyvin suunniteltu pysäköintialueen valaistus auttaa löytämään oikean autopaikan, kantamukset ja avaimet.

 

Laadukkaasti toteutettu valaistus auttaa lisäksi havaitsemaan paikoituasalueella liikkuvat ihmiset ja vähentää onnettomuuksien riskiä. Hyvä valaistus ehkäisee tehokkaasti myös pysäköintialueella tapahtuvaa rikollisuutta ja ilkivaltaa.

Lataa ulkovalaistuksen ostajan opas tästä

Lataa ostajan opas ja saat veloituksetta 6 arvokasta vinkkiä taloyhtiön ulkovalaistuksen uusimiseen. Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

Täytä alla oleva lomake ja saat oppaan välittömästi sähköpostiisi.

Lataa opas ilmaiseksi tällä lomakkeella