fbpx

Rivitaloyhtiöön Sipoossa toteutettiin asumisen laatua parantava valaistus

Valaistuksen ensisijainen tavoite oli parantaa asumisen laatua taloyhtiössä.

Mistä kaikki alkoi?

Vuosi 2019 läheni loppuaan ja rivitaloyhtiössä Sipoossa lokakuinen pimeä ja sateinen ilta oli tummentanut piha-alueen, jota vanhat valaisimet eivät jaksaneet enää valaista. Valaisimen sisältä ulos pyrkivät valonsäteet suodattuivat niiden kellastuneisiin ja likaantuneisiin kupuihin. Pihalla oli toden totta pimeää.

Taloyhtiössä oli keskusteltu jo jonkin aikaa, että asialle olisi tehtävä jotain. Ihan mitä tahansa toteutusta ei kuitenkaan haluttu. Taloyhtiön asukkaat ovat pitkäaikaisia omistusasujia. Idyllinen ja kauniilla paikalla oleva rivitaloyhtiö on miellyttävä kohde asua. Tämän vuoksi uudelta valaistukselta toivottiin sen parantavan erityisesti asumisen laatua.

Lue lisää miten hyvän valaistussuunnittelun avulla saavutettiin paremmat asumisen olosuhteet ja matala elinkaarikustannus >>

Uuden valaistuksen tavoite oli nostaa asumisen laatua

Asumisen laatua nostava valaistus määriteltiin niin, että piha-alueella on oltava tasaisesti ja riittävästi valoa joka paikassa. Koska kyse on rivitaloyhtiöstä, jossa asuntojen ikkunat ovat maan tasalla, valaisimet eivät saa aiheuttaa häikäisyä asuntoihin. Valaisinten tyylikkäällä ulkonäöllä oli myös merkitystä, vaikka se ei ensisijainen valintakriteeri ratkaisuksi ollutkaan.

  Lopputulos näyttää tältä. Piha-alue on hyvin valaistus eikä asuntoihin aiheudu häikäisyä

  Onnistunut toteutus vaati huolellisen perehtymisen asiakkaan toiveisiin ja taloyhtiön piha-alueeseen.

  Valaistussuunnittelun kautta oikea ratkaisu asiakkaan tarpeisiin löytyi. Valaisinten optiikka suuntaa valoa kulkuväylille ja minimoi valonsäteet, jotka kohdistuvat asuntojen ikkunoihin.

   Valaisinkohtainen ohjelmointi pudottaa valotasoa pienemmäksi yöaikaan ja tämän johdosta valaistuksen käyttöikä pitenee ja elinkaarikustannus laskee.

  Valaistuksen uudistaminen taloyhtiössä on paljon muutakin kuin pelkkiä pienentyviä sähkölaskuja. Valaistus taloyhtiössä tulisi aina suunnitella ihmisten tarpeet huomioiden. Ihmiskeskeinen suunnittelutapa tuo kyllä säästöjä taloyhtiölle joka tapauksessa. Mutta energiasäästökeskeinen suunnittelutapa hyvin harvoin tuo parasta lopputulosta laadukkaamman asumisen edistäjänä.

  Uudesta valaistuksesta on iloa taloyhtiölle yli kahdeksi vuosikymmeneksi.

  Parhaat vinkit taloyhtiövalaistuksen toteutukseen 

  1. Asukkailta tulisi aina kysyä, mitkä seikat he kokevat ongelmallisiksi nykyisessä valaistuksessa ja mitä toiveita uudelle valaistukselle olisi. Valaistus tulisi suunnitella asukkaiden tarpeet ja toiveet edellä asumisen laatua parantavaksi.
  2. Suunnittelupöydän ääressä eivät synny parhaat valaistussuunnitelmat, vaan kiinteistössä on käytävä aina paikan päällä. Perehtyminen taloyhtiöön on välttämätöntä. Kiinteistön kartoitus, osaava valaistussuunnittelu ja kokonaistoteutuksen hallinta takaavat parhaan lopputuloksen.
  3. Vältä tekemästä valintaa investoinnin hinnan perusteella, vaan kiinnitä huomiota valaistuksen elinkaarikustannukseen. ’Tonni’ investoinnissa vähemmän voi joskus maksaa 10 000 € enemmän tulevalla vuosikymmenellä.
  4. Älä vaihda pelkkiä LED-lamppuja, vaan investoi uusiin valaisimiin ja valaistukseen, joka huomioi kokonaisuuden. Laadukas tuote on kaiken perusta, mutta kiinnitä huomioita myös valaistustoimittajan osaamiseen, referensseihin, kommunikaatioon ja vastuullisuuteen.

  Kartoitamme myös sinun tilanteesi. Ota yhteyttä!

  Elegantti valaisin jossa yksinkertainen ja ajaton muotoilu

   

  Valoram panostaa valaistusten toteutuksessa asumisen laatua nostavaan ratkaisuun. Suunnittelussa huomioimme myös matalan elinkaarikustannuksen. Näiden kahden tekijän yhteisvaikutuksesta saadaan aikaan laadukas valaistus. 

  Valoramin kautta saat kaiken tarvittavan uuteen valaistukseen taloyhtiössä.

  1. Valaistussuunnittelu ja kohteiden katselmointi
  2. Laadukkaat tuotteet ja asennuksen
  3. Yksi hinta ilman lisäkustannuksia
  4. 5 vuoden takuu sisältäen vaihtotyön

  Isännöitsijä tai taloyhtiön hallituksen jäsen, haluatko tarjouksen uudesta valaistuksesta? Ota meihin yhteyttä, se ei velvoita sinua mihinkään.

  Juha Heiskanen

  Juha Heiskanen

  Valoram Oy – Valaistusasiantuntija

  045 127 1130
  www.valoram.fi