fbpx

Sähköautojen latausasemat taloyhtiöille ja liikekiinteistöille

Sähköautot yleistyvät jatkuvasti. Lataaminen kotona tai työpaikalla on muuttunut olennaiseksi osaksi sähköautoilijoiden arkea. Valoram on osaava kumppani latausasemien suunnitteluun ja toteutukseen.

Sähköautojen latausasemia on erilaisia

Latausasemien tekniikka menee jatkuvasti kovaa vauhtia eteenpäin. Eri järjestelmät sopivat erilaisiin tarpeisiin. Tämän vuoksi sähköautojen latauspisteiden suunnittelu kannattaakin jättää alan asiantuntijalle.

Pidemmän päälle toteuttamamme järjestelmät tulevat myös asiakkaalle edullisemmaksi, kun sitoutumista pitkään sopimukseen tekniikkaa palveluna tuottavan yhtiön kanssa ei tarvita. Kun järjestelmä on oma, myös sen jatkokehitys teknologian päivittyessä on nopeaa ja sujuvaa.

Valoram auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan sähköautojen latausjärjestelmät avaimet käteen -periaatteella.

Valoram rakentaa suuren osan latausasemista Defan laadukkailla komponenteilla. Valitsemme kuitenkin käytettävät tuotteet kohteen tarpeiden mukaan.

Kiinteistöjen teknologiset valmiudet vaihtelevat suuresti

Sähköautojen latausjärjestelmät vaativat kiinteistöltä sähköteknisesti järeämpää tekniikkaa kuin pelkät lämmitystolpat. Tämän vuoksi vanhoissa kiinteistöissä tulee huomioida, että sähköverkon liityntäkaapelit ja esimerkiksi autotallikohtaiset nousut ovat kapasiteetiltaan riittävän suuria. Järjestelmää suunniteltaessa otamme huomioon myös tulevan käyttötarpeen, jolloin latausasemien määrää voidaan lisätä tarvittaessa.

Laki sähköautojen latauspisteistä

2021 maaliskuussa tuli voimaan uusi latauslaki, jonka myötä sähköautojen latauspaikkoja tulee rakentaa yhä useampaan kiinteistöön. Latauspisteitä tai valmius latauspisteiden rakentamiseen tulee rakentaa aina silloin, kun sähköjärjestelmiin tehdään laajamittaisia korjauksia. Taloyhtiöillä on velvollisuus rakentaa valmius latauspisteiden asentamiseen.

Sähköautojen latausjärjestelmät taloyhtiöille

Autamme suunnittelemaan ja toteuttamaan sähköautojen latausjärjestelmät taloyhtiöön. Voimme hoitaa koko hankinnan avaimet käteen -toteutuksena, jolloin kokonaisuus on osakkaille ja taloyhtiön hallitukselle vaivaton.

Asiantuntijamme osallistuu myös tarvittaessa päätöksen valmisteluun tiedottamalla ja vastaamalla kysymyksiin esimerkiksi hallituksen kokouksessa tai taloyhtiön yhtiökokouksessa.

Tavoitteemme on, että järjestelmähankinta nähdään kaikkien osallisten kannalta hyödyllisenä satsauksena ekologiseen liikkumiseen.

Sähköautojen latausjärjestelmät liikekiinteistöihin ja toimitiloihin

Tarjoamme sähköautojen latauspisteitä liike- ja toimitilakiinteistöihin, parkkihalleihin ja työpaikkojen pysäköintialuielle. Saat kauttamme kaiken tarvittavan, jolloin sinun tehtäväsi on osallistua lähinnä kartoitustyöhön ja suunnitteluun kanssamme.

Sähköautoiluun panostaminen viestii myös yrityksesi arvoista asiakkaidesi, yhteistyökumppaneidesi ja työntekijöidesi suuntaan. Kiinteistönomistajan satsaus sähköautoiluun kertoo ajassa elämisestä ja sitouttaa kiinteistön käyttäjiä tiloihin, joita kehitetään teknologisen kehityksen myötä.

Näin sähköautojen latausjärjestelmä etenee suunnittelusta toteutukseen

N
Tarvekartoitus
N
Nykyisen sähköjärjestel­män kartoitus
N
Suunnitelman laatiminen
N
Projektinhallinta
N
Raportointi ja takuu
"

Aloita kartoittamalla tarve latausasemille

Olipa kiinteistösi millainen tahansa, ensimmäisenä tulee kartoittaa nykyinen ja ennakoitu tarve latausasemille. Voimme auttaa tässäkin vaiheessa, mutta usein asiakkaamme haluavat tehdä taustatyöt omatoimisesti.

"

Tutustuminen nykyiseen sähköjärjestelmään

Työn aluksi tutustumme kiinteistösi nykyiseen sähköjärjestelmään ja sen valmiuksiin. Mikäli järjestelmä ei ole kapasiteetiltaan riittävä, otamme tämän huomioon suunnittelutyössä.

"

Sähköautojen latausjärjestelmän suunnittelu

Suunnittelemme kuhunkin kiinteistöön sopivimman latausjärjestelmän huomioiden nykyisen ja ennakoidun tarpeen sekä lainsäädännön vaatimukset. Otamme myös huomioon, jos kiinteistöön on tarkoitus tehdä laajempia remontteja lähitulevaisuudessa – joskus asioita kannattaa yhdistää, jotta haitta asukkaille tai tilojen käyttäjille on pienempi.

"

Projektinhallinta

Varsinaisessa toteutusvaiheessa hoidamme projektin yhteistyössä vakituisien kumppaneidemme kanssa. Autamme juoksuttamaan kokonaisuuden sujuvasti läpi, ja luonnollisesti osaamisemme on käytössäsi myös mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomisessa.

"

Raportointi ja takuu

Valoram huolehtii aina järjestelmän asianmukaisesta dokumentoinnista ja takuukorjauksista. Olemme luotettava kumppani, jonka kanssa sähköautojen latausjärjestelmän toteuttaminen on sujuvaa.

Kysy tarjous sähköautojen latausjärjestelmästä

Olemme yhteydessä sinuun. Pääset kertomaan tarpeistasi, jonka jälkeen voimme toteuttaa niihin ratkaisuja.

Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia

010 3240 840
myynti@valoram.fi