fbpx

Miksi Valoram tekee asioita eri tavalla?

Valoram on erikoistunut nimenomaan valaistukseen osana sähkösuunnittelua. Valaistus on usein jotain, mikä tehdään vasemmalla kädellä osana muuta sähkösuunnittelua, vaikka se on yksi näkyvimmistä asioista tilan käyttäjien arjessa.

Laadukas valaistus vaikuttaa merkittävästi tilan viihtyvyyteen, turvallisuuteen ja yleisilmeesen. Kotioloissa se tarkoittaa mukavampaa arkea. Töissä parempaa työtehoa ja viihtyvyyttä. Tilojen omistajille ja vuokraajille nuo asiat ovat menestystekijöitä.

Aina tarpeista ja nykytilanteesta optimaaliseen ratkaisuun

Valoramin toiminta-ajatus lähtee siitä, että pyrimme aina tarkoituksenmukaisimpaan ratkaisuun. Se ei tarkoita aina kalleinta designia tai edullisinta mahdollista ratkaisua, vaan nimenomaan sitä, miten tilan käyttäjien tarpeet ja toiveet saadaan toteutettua budjetin raameissa.

Tarvekartoitus

Nykytilan selvittäminen

l

Suunnittelu

Asennus

Projektinhallinta

Raportointi ja takuu

Hoidamme koko projektitoteutuksen – kaikki tarvittava samalla tarjouksella

Maailma on ihan tarpeeksi monimutkainen ilman, että tarvitsee alkaa selvittää erilaisten valaisinten teknologisia speksejä tai niiden kiinnitysten vaatimuksia. Tästä syystä tarjoamme asiakkaillemme aina koko kokonaisuuden.

Alla on vain muutama esimerkki asioista, joita tarjouksemme ovat sisältäneet viimeisinä vuosina:

Kaivuu- ja vihertyöt pihan lisäkaapelointien (myös sähköautojen latausasemat) tekemiseen ja ennallistamiseen.

Rappukäytän kattojen ja seinien maalaus valaisinten vaihdon yhteydessä.

Alakattojen rakennus ja vanhojen rakenteiden purkutyöt

Kaapelihyllyt, koteloinnit ja muutostyöt rakenteisiin valaisimien ja latausasemien kiinnitystä varten.

Muut pienet sähkötyöt, kuten palovaroittimien ja pistorasioiden vaihdot sekä lämpötolppien uusimiset.

Kattolevyjen vaihdot valaisimia vaihdettaessa, jotta vanhojen kiinnityspaikat eivät jää rumiksi.

Lisäksi hoidamme koko projektinhallinnan myös näiden töiden osalta. Rivien välistä voi lukea, että olemme tyytyväisiä vasta, kun projektin alussa kartoitetut ongelmat on ratkaistu ja tilat saatu toimivammaksi.

Viestintä, viestintä ja vielä kerran viestintä

Projektinhallinta on viestintätyötä moneen suuntaan. Liian monesti taloyhtiöiden ja toimitilojen remonttien yhteydessä viestintä kaikkein keskeisimmälle sidosryhmälle – tilan käyttäjille tai talon asukkaille – hoidetaan huonosti. Tämän vuoksi kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että kaikki toimijat tietävät jatkuvasti, miten projekti etenee ja miten se vaikuttaa arkeen.

Laadukkaat tuotteet ovat lähtökohta kaikelle tekemiselle

Nopea tekninen kehitys ja markkinoiden moninainen tarjonta mahdollistavat myös huonojen ratkaisujen olemassaolon. Me pidämme huolta siitä, että kaikilla asentamillamme tuotteilla on pitkä tekninen takuu ja laadukas dokumentaatio. Näin varmistamme, että tuotteita ja tukea on saatavilla myös remontin jälkeen. Lisäksi olemme havainneet, että laadukas tuote tulee usein ajan mittaan huomattavasti edullisemmaksi kuin ostohinnaltaan halvin ratkaisu.

Millaista projektia teillä suunnitellaan?

Olemme apunanne taloyhtiöiden ja toimitilakiinteistöjen valaistusprojekteissa sekä monenlaisissa sähkösuunnittelutöissä, kuten sähköautojen latauspisteiden suunnittelussa ja rakentamisessa.

Kysy tarjous kiinteistösi valaistuksesta!

Olemme yhteydessä sinuun. Pääset kertomaan tarpeistasi, jonka jälkeen voimme toteuttaa niihin ratkaisuja.

Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia

010 3240 840
myynti@valoram.fi

Usein kysytyt kysymykset valaistuksesta

Minkälainen takuu Valoram-valaistusratkaisuilla on?

Kaikilla valaisimilla ja tuotteilla on valmistajan antama tuotetakuu. Normaali tuotetakuu on 5 vuotta. Laadukkaammissa ratkaisuissa ja tuotteissa tuotetakuun lisäksi korvaamme myös asennustyön, jos valaisin rikkoutuu takuuaikana.

Kuka hoitaa valaistuksen asennustyöt?

Käytämme paikallisia ja osaavia sähköasennuskumppaneita. Teemme pitkäaikaista yhteistyötä kumppaniemme kanssa ja näin varmistamme mahdollisimman tasalaatuisen asennuksen laadun.

Mistä käyttämänne LED-valaisimet tulevat?

Toimimme yhteistyössä tunnettujen ja erittäin luotettavien valaisinvalmistajien kanssa. Käyttämiemme valaisinten etuihin kuuluu vastaavien valaisimien saanti pitkälle tulevaisuuteen, tuotteiden tasainen laatu, toimintavarmuus ja turvallinen takuu. Emme kuitenkaan ole sitoutuneita kehenkään tiettyyn valmistajaan.

Kuinka kauan valaistusuudistus kestää?

Suurin osa valaistusten asennuksista menee 1-5 työpäivässä. Yli viikon kestävät asennustyöt tarkoittavat monesti usean sadan valaisimen asennustöitä tai esimerkiksi kokonaan uuden pihavalaistuksen asennusta, joka sisältää maanrakennustöitä.

Mistä tietää kannattaako valaistus uusia?

Käytännössä kaikki tekniikka, joka ei ole LED-tekniikkaa, kannattaa uusia, jolloin uusi valaistus tuo taloyhtiölle aina hyötyjä. Kun valaistus uusitaan, alkaa taloyhtiö saada välittömästi säästöjä ja lisäksi asumisen turvallisuus ja mukavuus paranee. 

Miten palvelunne eroaa muista valaistusalan toimijoista?

Erikoistumisemme taloyhtiöiden valaistuksiin näkyy osaamisessamme huomioida asuinkiinteistöjen erityispiirteet ja tarpeet. Osaamisemme pohjalta suunnittelemme parempia valaistuksia, joista saa enemmän hyötyjä. Hyödyt näkyvät mukavampana asumisena, pitkäikäisenä ja toimintavarmana valaistuksena sekä suurempina säästöinä.

Minkälaisia ratkaisuja ja palveluilta teiltä saa?

Meiltä löytyy kaikkien kerrostalojen ja rivitalojen valaistustarpeisiin sopivat ratkaisut ja tuotteet, jotka saadan sopimaan taloyhtiön budjettiin. Tarjoamme pienet yksittäisten tilojen valaisinten vaihdot kuin koko taloyhtiön valaistusuudistukset. Pystymme toteuttamaan vaativimmatkin projektit sujuvasti. Palveluina meillä on valaistustarjousten lisäksi maksulliset kartoitukset ja valaistussuunnittelupalvelut.

Saako teiltä valaistusten lisäksi muita ratkaisuja tai palveluita?

Toimitamme mm porraskäytävän maalauksia, uusimme kattopaneeleita, toteutamme sähköautojen latausratkaisuja ja autojen lämmitystolppia. Valaistukset ovat ydinosaamistamme ja muut palvelut toimitetaan aina valaistusten yhteydessä kokonaisurakkana ammattitaitoisen ja laajan verkostomme voimin.

Koska ensimmäinen lasku tulee?

Useimmissa tapauksissa laskutamme toteutukset sen jälkeen, kun työt on tehty. Isommissa projekteissa laskut päivätään töiden aloittamispäivälle tai laskut ositetaan projektin kulun mukaan. Emme laskuta töistämme etukäteen. Laskutus sovitaan aina ennen projektin aloitusta.

Juha Heiskanen, Valoram Oy

Kysy lisää palveluistamme

Juha Heiskanen
valaistusasiantuntija
045 127 1130
juha.heiskanen@valoram.fi