fbpx

LED-valaistusten yleistyessä 2010-luvulla, alkoi puhe energiansäästöistä, joka on jatkunut näihin päiviin asti.

Ei siinä mitään vikaa ole, että energian säästöllä on iso merkitys, mutta se on vähän sama kuin puhua sähköautoista vain päästöttömänä vaihtoehtona. Eihän valaistuksen ja valon tarkoitus kerros- ja rivitaloissa ei ole alun perinkään ole ollut se, että sillä säästetään energiaa, vaan helpotetaan elämää.

Kerros- ja rivitalot ovat ihmisten koteja. Kodeissa on lämpöä, niihin liittyy muistoja, kokemuksia ja tapahtumia elämästä, niin hyviä kuin huonoja. Kun ihminen sanoo eläneensä, hän tarkoittaa juuri sitä, että hän on kokenut tunteita. Siinä missä rakennukset ja kulkuväylät luovat erilaisia tunteita, myös valot syventävät kokemusta eletystä ympäristöstä.

Kun vaikkapa astut hämärästä ulkoilmasta valaistuun porraskäytävään, valo ottaa sinut siellä vastaan. Onko sen tervehdys kelmeä, hämärä vai raikas, vaikuttaa helposti asumisen kokemukseesi.

Sama koskee ulkotilaa. Tuntuuko pihalla turvalliselta vai pelottaako, onko siellä viihtyisää vai kolkkoa?

Tiedostat sitä tai ei, tunne on se ensimmäinen asia, joka sinut valtaa.

Kun valaistuksia toteutetaan kerros- ja rivitaloihin jälleen tänä vuonna niin muistetaanko tämäkin asia?

Suunnittelu ja toteutus tulee tehdä aina ihmiset edellä. Ei ne tuotteiden tekniset yksityiskohdat tai hienot valaistuksen suunnitteluohjelmistoilla tehdyt visualisoinnit ratkaise sitä, miltä lopputulos tuntuu ja näyttää.

Viimeiset vuodet ja sadat kerros- ja rivitalojen valaistusten toteutukset ovat opettaneet, että kun uusi valaistus tehdään ihmisille, saadaan myös niitä säästöjä energiatehokkuuden ja huoltovarmuuden parantuessa.

Hankkeet, joissa tavoitellaan vain säästöjä, eivät valitettavasti tuo kaikkia hyötyjä, joita uudella valaistuksella voi saavuttaa. Tämä jos jokin on kallista ja tuskin yhdenkään vastuullisen kiinteistön omistajan agendalla?

Opas sähköautojen latauslaitteiden hankintaan!

Ilmaisessa oppaassa käsittelemme sähköautojen latausasemien hankintaprosessin keskeisemmät vaiheet.

Jaamme parhaat vinkit kartoituskyselyn toteutukseen latauslaitteiden hankintaan asti👇

Juha Heiskanen, Valoram Oy

Kysy lisää valaistuksesta, josta saat kaikki muutkin hyödyt kuin pelkän energiansäästön

Juha Heiskanen
toimitusjohtaja

 

045 127 1130
juha.heiskanen@valoram.fi

Share This