fbpx

Yhteiskuntamme kehittyy jatkuvasti, ja sen myötä myös asuinympäristöt muuttuvat. Yksi keskeisistä tekijöistä tässä kehityksessä on valaistus. Kerros- ja rivitaloissa valaistuksella on suuri merkitys asukkaiden turvallisuuden ja viihtyvyyden kannalta. Nykyaikainen LED-valaistus tarjoaa ratkaisun moniin perinteisen valaistuksen haasteisiin, ja sen käyttöönotto voi tuoda merkittäviä etuja taloyhtiön osakkaille.

Valaistuksen tilanne ja haasteet:

Perinteisten lamppujen poistuminen markkinoilta tulevien vuosien aikana asettaa haasteita monille kiinteistöille. Lisäksi vanhentuneiden valaistusjärjestelmien energia- ja huoltokustannukset voivat olla merkittäviä. Hämärä tai epätasainen valaistus aiheuttaa turvattomuuden tunnetta ja lisää kaatumis- ja liukastumisriskiä, erityisesti ikääntyneille tai huonosti näkeville asukkaille.

 

LED-valaistuksen hyödyt:

LED-valaistus on nykyaikainen ja tehokas ratkaisu hoitaa valaistus kuntoon ja unohtaa perinteisten lamppujen aiheuttamat ongelmat.

LED-valaistuksen käyttöönotto kerros- ja rivitaloissa voi tuoda monia etuja. Ensinnäkin, energiakulut pienenevät merkittävästi, mikä säästää sekä ympäristöä että osakkaiden kukkaroa. Lisäksi LED-valaistuksen huoltokulut ovat vähäiset, mikä tuo lisäsäästöjä ja helpottaa kiinteistön ylläpitoa.

Turvallisuus paranee merkittävästi, kun valaistus on riittävän valotehokas ja tasainen, vähentäen kaatumis- ja liukastumisriskejä. Lisäksi, moderni LED-valaistus tekee kiinteistöstä houkuttelevamman ja viihtyisämmän näköisen.

 

Maksimoidaan säästöt mutta älä tee sitä turvallisuuden ja viihtyvyyden kustannuksella

Valaistus on ensisijaisesti ihmisiä varten, joten turvallisuus ja viihtyvyys ovat keskeisiä tekijöitä valaistusratkaisuja suunniteltaessa. Kun valaistus toteutetaan oikein, seuraa säästöt automaattisesti perässä.

Parhaat säästöt saavutetaan maksimoimalla valaistuksen elinkaari. LED-valaistuksen pitkä käyttöikä mahdollistaa maksimaaliset säästöt sekä energiankulutuksessa että huoltokuluissa.

 

Johtopäätös:

Valaistuksen päivitys moderniin LED-tekniikkaan ei ole vain investointi kiinteistön tulevaisuuteen, vaan myös askel kohti kestävämpää ja viihtyisämpää asumista. Turvallisuuden ja viihtyvyyden lisäksi se tarjoaa konkreettisia taloudellisia etuja osakkaille. Ottaen huomioon perinteisten lamppujen poistumisen markkinoilta ja vanhentuneiden valaistusjärjestelmien aiheuttamat haasteet, nyt on oikea aika harkita valaistuksen päivitystä.

Osaavan valaistustoimittajan ja hallituksen jäsenten yhteistyöllä voidaan varmistaa, että valaistusjärjestelmän päivitys toteutetaan tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Lopputuloksena on paitsi säästöjä ja turvallisuutta, myös viihtyisämpi ja houkuttelevampi asuinympäristö kaikille kiinteistön asukkaille.

Kannustan siis kaikkia osapuolia tarttumaan tilaisuuteen ja tekemään valaistusinvestointi, joka parantaa kiinteistön energiatehokkuutta ja asukkaiden arjen elämänlaatua.

Lue lisää elinkaarikustannuksista oppaistamme

Olemme avanneet valaistuksen elinkaarikustannuksia myös oppaissamme. Voit ladata sisävalaistuksen ja ulkovalaistuksen ostajan oppaat alla olevista linkeistä.

Juha Heiskanen, Valoram Oy

Kysy lisää valaistuksesta, josta saat kaikki muutkin hyödyt kuin pelkän energiansäästön

Juha Heiskanen
toimitusjohtaja

045 127 1130
juha.heiskanen@valoram.fi

Share This