fbpx

Taloyhtiö on vastuussa pihojen ja yleisten tilojen turvallisuudesta. Olennainen osa turvallisuutta – ja tietty ihan tiloissa elämisen mukavuuttakin – on riittävä ja toimiva valaistus. Hyvin valaistut piha-alueet ja automaattisesti syttyvät porraskäytävien tai varastojen valot lisäävät arjen mukavuutta, turvallisuutta ja esteettömyyttä.

Kuulostaako tutulta?

Saavut kotiin töistä työpäivän jälkeen. Parkkeeraat auton pimeälle parkkipaikalle. Mietit, onko lumen alla jäätä, kun auton saattovalot eivät valaise oven vierustaa kunnolla.

Nostat ostokset peräkontista ja väläytät ovet lukkoon. Vilkkujen oranssi vilisee silmissä ja sen jälkeen onkin hämärää. Kävelet varoen ja liukastellen omaa rappua.

Rappukäytävän ovella kellastunut valo tervehtii kulkijaa. Se valaisee kyllä sen verran, että avaimet näkee kaivaa taskusta, mutta kelmeä valo ei juuri toivota tervetulleeksi.

Päästyäsi sisään hamuat ostoskassien keskeltä oranssina hehkuvaa kytkintä. Löydettyäsi oikean asennon painat pari kertaa, että vanha kytkin lähettää tiedon valoille. Viimeinkin valoisa porraskäytävä.

Näin sen pitäisi toimia

Saavut kotiin töistä työpäivän jälkeen. Parkkeeraat auton hyvin valaistulle ja turvalliselle parkkipaikalle. Nouset tyytyväisenä autosta ja poimit tavarat mukaan.

Nostat ostokset peräkontista ja väläytät ovet lukkoon. Hyvin valaistulla parkkipaikalla on turvallista kulkea kohti oman rapun ovea.

Matkalla kotiovelle kulkuväylä on valaistu ja näet jokaisen askeleen, kuopat, lätäköt tai jäätiköt. Saavut ulko-ovelle ja valkoista valoa hehkuva numerovalo tervehtii sinua.

Porraskäytävässä valot syttyvät heti, kun kävelet sisään ja käytävä kylpee miellyttävässä valossa. Kävelet portaita ylös ja valot syttyvät sitä mukaan, kun liikut kohti oman asunnon ovea.

pihavalaistus enne uudistusta

Valaistus ei parane sillä, että päivitetään vanhoihin valaisimiin uudet LED-lamput

Yllä olevassa esimerkissä toimiva valaistus koostuu hyvin suunnitellusta ja fiksusti toteutetusta yhdistelmästä valaisimia ja älykästä ohjausteknologiaa. Toisaalta jokainen osaa varmasti samaistua siihen, millaista elämä on, jos valaistus ei toimi halutusti.

Hyvä valaistus ottaa aina huomioon käyttäjien tarpeet pihassa ja porraskäytävässä

Valaistus ja sen ohjaustekniikka suunnitellaan aina tilan käyttötarpeen mukaan. Tällöin tilojen käyttö on mukavaa ja helppoa. Toisaalta automaation avulla voidaan myös säästää energiaa, kun valot ovat päällä vain silloin, kun tiloja oikeasti käytetään. Tai valoja voidaan myös pitää tarvittaessa jatkuvasti päällä mutta ei täydellä teholla.

Valaistusta suunniteltaessa on myös hyvä huomioida, että tilat ovat erilaisia. Taloyhtiön paraatipaikalle voidaan hyvällä syyllä valita vähän tyylikkäämpi valaisin, porraskäytävät valaista ns. laadukkailla ja tyylikkäillä valaimisilla. Tekniseen tilaan, kuten varastoihin ja yhdyskäytäviin riittää edullisemmat perustuotteet joiden ulkonäkö ei ole niin oleellinen, kunhan sen valossa näkee tehdä tarvittavat tarkastukset järkevästi.

Opas sähköautojen latauslaitteiden hankintaan!

Ilmaisessa oppaassa käsittelemme sähköautojen latausasemien hankintaprosessin keskeisemmät vaiheet.

Jaamme parhaat vinkit kartoituskyselyn toteutukseen latauslaitteiden hankintaan asti👇

Valoram toteuttaa LED-valaistuksen, joka parantaa asumismukavuutta

1 Alkukartoitus ja suunnittelu

Paras ratkaisu syntyy silloin, kun tarpeet kartoitetaan huolellisesti ja suunnitelma tehdään niiden mukaan.

2 Oikeiden tuotteiden valinta

Autamme valitsemaan  tarkoituksenmukaiset ja hinta–laatusuhteeltaan järkevimmät ratkaisut eri paikkoihin.

 

3 Asennus

Hoidamme asennukset tutun ja luotettavan kumppaniverkostomme kanssa. Työ tehdään aina viimeisen päälle.

4 Projektinhallinta ja tiedottaminen

Me pidämme huolta, että asiat tapahtuvat vaivattomasti. Projekti etenee suunnitelman mukaan ja siitä viestitään asianmukaisesti.

5 Takuu ja kunnossapito

Testaamme valaisimet, toimitamme dokumentit asennetuista tuotteista ja hoidamme takuukorjaukset. Valaisimien takuu on vähintään 3 vuotta.

Juha Heiskanen, Valoram Oy

Kysy lisää sähköaytojen latausjärjestelmistä

Juha Heiskanen
toimitusjohtaja

045 127 1130
juha.heiskanen@valoram.fi

Share This