fbpx

Taloyhtiöiden valaistukset – Kausi 1 Jakso 2

Jaksossa kaksi Kaarin ja Juha keskustelevat kerrostalojen valaistusten erityispiirteistä. Katsomalla jakson saa vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

Kerrostalon valaistus: Iloa arkeen piemmillä kustannuksilla

Kerrostalojen valaistus on tärkeä osa asukkaiden turvallisuutta ja mukavuutta. Valaistussaneeraus kerrostalossa pyrkii parantamaan asumisen turvallisuutta ja mukavuutta, parantamaan energiatehokkuutta ja vähentämään ylläpitokustannuksia. Tässä artikkelissa käsitellään keskeisiä kysymyksiä ja suosituksia liittyen kerrostalojen valaistussaneeraukseen.

Tyypillisimpiä ongelmia kerrostalojen valaistuksessa ovat sisä- ja ulkotilojen vähäinen valonmäärä, tummuneet tai rikkoutuneet valaisimet sekä vanhojen lamppujen energiatehottomuus. Olgelmat korjaantuvat modernilla ja hyvin suunnitellulla LED-valaistuksen toteutuksella.

Kun valaistusuudistusta lähdetään toteuttamaan, kerrostalon rappukäytävien ja muiden yleisten sisätilojen valaistuksessa tulisi erityisesti kiinnittää huomiota valaistuksen tasaisuuteen ja riittävyyteen. Valaisinvalinnnassa tulisi varmistaa, että valo jakautuu tasaisesti koko käytävälle, välttäen pimeitä alueita tai häikäisyä. Lisäksi valaisimien on oltava kestäviä ja helppohoitoisia, sillä rappukäytävän liiketunnistimilla toimivat valaisimet altistuu usein kovalle kulutukselle tiheän sytytys sammutus syklin johdosta.

Valaistuksen uusiminen kerrostalossa tarjoaa monia etuja taloyhtiölle, kuten alhaisemmat energiakustannukset, parantunut turvallisuus ja asukasmukavuus sekä kiinteistön yleisilmeen kohentuminen. Valaistusuudistus kerrostalossa on investointi, joka kannattaa aloittaa tarpeen perusteellisella kartoituksella ja keskustelulla mitä uudelta valaistukselta halutaan. Oikein suunniteltu ja toteutettu valaistusuudistus tuo paljon hyötyä ja iloa arkeen, ihan siihen päivittäiseen jokapäiväseen elämään

Hyppää katsomaan jakso kaksi, saat vastauksia esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitkä ovat tyypillisimpiä ongelmia kerrostalojen valaistuksessa?
  • Sisätiloissa on usein paljon valaisimia, onko rappukäytävien valaistuksen uusiminen kovin kallista?
  • Jos valaisimia on paljon, tuleeko vastaavasti enemmän säästöjä?
  • Miten muiden yleistenteilojen valaisimen tulisi toteuttaa?
  • Eroaako kerrostalon ulkovalaistuksen toteutus jotenkin rivitaloista?
  • Miten kerrostaloyhtiö hyötyy valaistuksen uusimisesta?
  • Millaiset ovat hyviä tuotteita kerrostalon valaistukseen?

Lue lisää elinkaarikustannuksista oppaistamme

Olemme avanneet valaistuksen elinkaarikustannuksia myös oppaissamme. Voit ladata sisävalaistuksen ja ulkovalaistuksen ostajan oppaat alla olevista linkeistä.

Juha Heiskanen, Valoram Oy

Kysy lisää valaistuksesta, josta saat kaikki muutkin hyödyt kuin pelkän energiansäästön

Juha Heiskanen
toimitusjohtaja

045 127 1130
juha.heiskanen@valoram.fi

Share This