Voidaanko uudet LED-teollisuusvalaisimet asentaa vanhojen valaismien paikalle?

Valaistusuudistusta tehtäessä helpoin tapa uusia valaistus, on asentaa vanhojen valaisimien paikoille uudet LED-valaisimet. Onko uusien LED-valaisimien asentaminen samoille paikoille kuitenkaan hyvä idea ja mikä asia on se mitä pitäisi huomioida?

Vanhojen valaisimien paikalle voidaan kyllä asentaa uudet LED-valaisimet. Tämä on monessakin tapauksessa järkevä vaihtoehto ja investointikustannuksiltaan pienempi kuin uudet valaisimien paikat ja kaapeloinnit.

Artikkeliin liittyvät palvelut löydät täältä >>

Artikkeliin liittyvät matalien tilojen teollisuusvalaisimet löydät täältä >>

Artikkeliin liittyvät korkeiden tilojen teollisuusvalaisimet löydät täältä >>

 

Valaistusratkaisua ostaessa annetaan usein liikaa huomiota investoinnin hinnalla. Sen sijaan huomion pitäisi kiinnittyä elinkaarikustannuksiin

 

Huomioi nämä asiat

Jos kuitenkin huomio kiinnittyy pelkästään uuden LED valaistuksen investointikustannukseen, yleensä ratkaisuvaihtoehtoa mietittäessä päädytäänkin halvimpaan vaihtoehtoon, joka on toteutettu korvaamalla vanhat valaisimet uusilla.

Se mikä ratkaisu missäkin tilanteessa on oikea, pohjautuu hyvin paljon kustannuksiin, ei investointikustannuksiin vaan elinkaarikustannuksiin.

Jos haluat mahdollisimman matalan investointikustannukset, valitse vaihtoehto, jossa vanhat valaisimet korvataan uusilla. Tämä ei suoraan tarkoita korkeampia elinkaarikustannuksia. Valaistustoimittajan olisi hyvä antaa muutama erilainen ratkaisu jossa erilaiset elinkaarikustannukset on huomioitu.

 
Olethan yhteydessä, jos haluat keskustella aiheeseen liittyen.
Voit myös varata suoraan kalenteristani ajan niin soitan sinulle.
Juha Heiskanen

Juha Heiskanen

Valoram Oy – Valaistusasiantuntija

045 127 1130
www.valoram.fi

Kalenteri ajalle

Klikkaa vapaata aikaa varataksesi ajan.
 
matiketopelasu
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 
matiketopelasu

Ole hyvä ja tarkista varauksetn tiedot alta ja vahvista:

Share This