fbpx

Älyvalaistus taloyhtiön piha-alueilla LED tekniikalla

Älyvalaistusratkaisu taloyhtiön ulkovalaistukseen tuo merkittävästi lisää energiansäästöjä, käyttömukavuutta ja käyttöikää. Nykytekniikka mahdollistaa langattomuuden avulla yksinkertaisen asennuksen, joka tarkoittaa järkevää investoinnin ja hyödyn suhdetta. Miten älyvalaistus siis toimii taloyhtiön piha-alueella?

Älyvalaistus taloyhtiön piha-alueelle sopii parhaiten kohteisiin jossa on yli kymmenen pylväsvalaisinta

Älykkään ulkovalaistuksen toteutukseen on olemassa kaksi järkevää vaihtoehtoa. Liiketunnistukseen perustuvat ohjaus ja aikaohjattu vaihtoehto.

Artikkeliin liittyvät palvelut löydät täältä >>

 

Liikeohjattu älyvalaistus tiputtaa valotehon haluttuun tasoon (esim 10% maksimista), kun liikettä ei havaita ja nostaa sen 100%, kun alueella liikutaan.

Aikaohjattu valaistus voidaan asettaa hiljaisimpina tunteina (esim klo 00.00 – 06.00) 50% teholle ja muina aikoina valaistus palaa täydellä 100% teholla.

 

Älyvalaistus liikeohjauksella

Etuna on se, että valaistus on aina maksimiteholla silloin, kuin pihalla liikutaan tai oleskellaan. Se tarkoittaa keskimäärisesti pidempää käyttöikää, suurempaa energiansäästöä, eikä piha-alueella ole ylimääräistä valoa silloin, kun sitä ei tarvita.

Liikettä tunnistaessaan valaistus nousee välittömästi maksimiteholle. Ajastus voidaan asettaa 5 – 15 minuutin välille, joka tarkoittaa sitä, että kun liikettä ei enää havaita, alkaa valaistusvoimakkuus pudota asteittain alemmaksi kohti 10% tehoa maksimista. Tämä tekee valaistuksesta miellyttävämmän, koska se toimii tasaisemmin, eikä valaistuksen kirkkaus säädy nopealla syklillä.

Valaistuksen syttyminen liiketunnistuksella on yllättävän tehokas keino vähentää asiatonta liikkumista. Liiketunnistimella syttyvä valaistus saa aikaan tunteen, että joku on paikalla. Hyvän valaistuksen vaikutus varkauksiin ja ilkivaltaan on laskeva ja liiketunnistus tehostaa tätä entisestään.

Älyvalaistusta voidaan asentaa käyttöön samalla, kun taloyhtiön ulkovalaistus uusitaan LED-valaistukseksi. Älyvalaistukselle sopivat LED-valaisimet yhdistettynä langattomaan ohjaustekniikkaan on helppo asentaa ja ottaa käyttöön. Tämä tarkoittaa käytännössä järkevää investoinnin summaa eli nopeampaa takaisinmaksuaikaa.

P

Energiankulutus

P

Pidempi käyttöikä

P

Ei turhaa valojenpolttamista

P

Turvallisempi

P

Viihtyisämpi

 
Olethan yhteydessä, jos haluat keskustella tuotteisiin liittyen.
Voit myös varata suoraan kalenteristani ajan niin soitan sinulle.
Juha Heiskanen

Juha Heiskanen

Valoram Oy – Valaistusasiantuntija

045 127 1130
www.valoram.fi

Kalenteri ajalle

Klikkaa vapaata aikaa varataksesi ajan.
 
matiketopelasu
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

matiketopelasu

Ole hyvä ja tarkista varauksetn tiedot alta ja vahvista:

Share This